Reeks gelijkaardige huizen, samen vijftien traveeën en twee en een halve bouwlaag onder steil zadeldak (Vlaamse en mechanische pannen, kunstleien); 17de-eeuws gebouw (muurankers, linkerzijgevel, dakhelling), met in de 19de eeuw aangepaste gevelordonnantie. Bakstenen lijstgevels, gecementeerd en beschilderd; nummer 38 is van een nieuw bakstenen parement voorzien; gesmeed ijzeren muurankers met gekrulde kop en spie. Rechthoekige vensters; de vensters der eerste en tweede bouwlaag zijn gecementeerd en voorzien van lekdrempels; de zoldervensters zijn oorspronkelijk: vlakke hardstenen omlijsting met sponningbeloop en duimen (voorheen beluikt). Rechthoekige deuren in een vlakke omlijsting van beschilderde hardsteen met neuten. De linker zijgevel is voorzien van aandak, vlechtingen, en een topstuk in de vorm van een kalkstenen bol.
Bron: Bevat overheidsinformatie, verkregen onder de modellicentie voor gratis hergebruik Vlaanderen v1.0. URI:
Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Reeks stadswoningen [online] https://inventaris.onroerenderfgoed.be/erfgoedobjecten/22676 Geraadpleegd op 12-11-2019
Sint-Truiden 26.07.1871 Louis Woot de Trixhe
Dochter van burgemeester-vrederechter Clément en Marie Marguérite Florence Macors . Rentenierster, echtgenote sinds 1892 van Louis Charles Adolphe Woot de Trixhe (Les Walleffes 1860 - Dinant 1900), rechter rechtbank eerste aanleg Dinant. Minderbroedersstraat. Raadslid van het werk van de Dames de la Miséricorde, in de volksmond ‘Dames van de Floere Vod ’, een liefdadige vrouwenclub. Voorzitster van de Kantschool der Ursulinen. Verantwoordelijke voor de afdeling Maatschappelijke Werken van Sint-Truiden op de provinciale expo in 1907.