Burgerhuis

Breedhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), met huidig uitzicht uit de tweede helft van de 19de eeuw, doch oudere kern uit de eerste helft van de 19de eeuw (?) in de poorttravee.

Bakstenen gebouw voorzien van rechthoekige vensters met hardstenen lateien en doorlopende lekdrempels. De benedenverdieping is grotendeels aangepast, op de linkertravee na; deze is voorzien van een rechthoekige poort met afgeronde bovenhoeken, geflankeerd door kalkstenen posten met neuten en kapitelen, en bekroond met een beschilderde latei met druiplijst.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N2 (He-Z), Brussel - Gent.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  : 1981

Bron: Bevat overheidsinformatie, verkregen onder de modellicentie voor gratis hergebruik Vlaanderen v1.0. URI:
Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Burgerhuis [online] https://inventaris.onroerenderfgoed.be/erfgoedobjecten/22803 Geraadpleegd op 12-11-2019

 

ONTDEKKING VAN DE DAG

Belgian Red Devils

Belgian Red Devils

De Fouga aan het werk.
HBVL 1977

Lees: Jean-Pierre SCRUEL, De Rode Duivels en de Belgische acrobatische patrouilles van 1933 tot op heden, Brussel: Grisard, 1979; Vincent PECRIAUX, Butterflies in the skies. Fouga Magister. 30 ans à la Belgian Air Force et dans le monde, 1989.
Kijk: www.fougamagister.be; www.facebook.be/magisteraviation