Foto Genomen door Van Acker, Pascal op 12-09-2013
Beedhuis van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen), op een gevelsteen boven de deur gedateerd 1722, doch mogelijk oudere kern (sporen van houtconstructie in de zijgevel). Bakstenen gebouw, voorzien van gesmeed ijzeren muurankers. Voorgevelordonnantie aan de tuinzijde: volledig aangepast. Blinde straatgevel, op de rechthoekige, bakstenen zoldervensters na. Verankerde rondboogdeur in een rechthoekige kalkstenen omlijsting met negblokken, in de tuinmuur.
In de oudheid werden in oorlog of jacht veroverde trofeeën aan een stok opgehangen. Dit motief ging een eigen leven leiden als allegorische decoratie. Kalksnijders modelleerden in het nog vochtige stucwerk voorwerpen tussen bloemenslingers aan linten opgehangen.
In het stadhuis op de Grote Markt op het 'schoon verdiep' zijn in de hoge vestibule de vier kunsten en twee speciale thema's uitgewerkt, de zeevaart en het landleven. Die laatste werken dateren waarschijnlijk uit de Hollandse periode (1815-1830) onder burgemeester J.A.N. Van den Berck. Scheepvaart en de Nederlandse vertaling van Vergilius wijzen daarop.