Burgerhuis in eclectische stijl, gelegen op de hoek van de Molenstraat. Breedhuis van drie + twee traveeën en afgeschuinde hoek van één travee, en twee bouwlagen onder pseudo-mansardedak (kunstleien), met houten dakvensters, gedateerd "Jaar/1905" op de gevelstenen der hoektravee. Bakstenen gebouw met lijstgevels op een arduinen plint; natuurstenen banden, en hoekbanden aan de hoektravee. Rechthoekige vensters en deur, met arduinen lateien en lekdrempels, en bakstenen ontlastingsbogen; in de boogvelden, cartouches met verschillende spreuken onder meer "Oost West/ thuis best"; "Eigen haard/ is Goud waard"; "Rust roest" en "Welkom" boven de deur.
Bron: Bevat overheidsinformatie, verkregen onder de modellicentie voor gratis hergebruik Vlaanderen v1.0. URI:
Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Burgerhuis gedateerd 1905 [online] https://inventaris.onroerenderfgoed.be/erfgoedobjecten/22726 Geraadpleegd op 12-11-2019
Maastricht 29.06.1574 26.07.1641 Barbara Seegers
Uit een geslacht van grenswachters van de Graven van Loon, in Brustem sinds minstens 1300. Zoon van Koenraad en Barbara Tans. Jonker. Halfheer van Brustem en voogd van Zepperen 1610. Grondbezit in Brustem, Maastricht, Diepenbeek, Bilzen en Vreren, Val, Borgloon en Hasselt. Plaatste gedenksteen voor zijn overgrootvader jonker Bartholomeus (+1500) in kerk Brustem 1617. Zelf begraven in het hoogkoor van de Minderbroederskerk Sint-Truiden. volgens overeenkomst uit 1641. Wapen: in goud twee dwarsbalken van keel met zilveren vrijkwartier beladen met drie zwarte leeuwen.
Grafzerk nu in muur kloosterpand Minderbroedersklooster Sint-Truiden. met identificatie en verwijzing naar het plaatsen van het monument nog tijdens zijn leven uit wantrouwen naar erfgenamen toe.