Breedhuis van het dubbelhuistype, vijf traveeën en twee bouwlagen onder gebogen zadeldak (Vlaamse pannen), door middel van muurankers gedateerd A 1690.
Bakstenen gebouw op een recente, hardstenen plint; gesmeed ijzeren muurankers. De benedenvensters zijn getoogd en voorzien van een rechthoekige kalkstenen omlijsting met vlakke sluitsteen en uitgespaarde zwikken; het linkse is recent, het rechts is opgetrokken uit hergebruikt materiaal. Op de bovenverdieping, kalkstenen bolkozijn met geblokte posten en smalle druiplijst. De linker zijgevel heeft een kunstleien beschieting, de rechter zijgevel vertoont de oorspronkelijke houtconstructie.
Bron: Bevat overheidsinformatie, verkregen onder de modellicentie voor gratis hergebruik Vlaanderen v1.0. URI:
Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Begijnenhuis gedateerd 1690 [online] https://inventaris.onroerenderfgoed.be/erfgoedobjecten/23028 Geraadpleegd op 12-11-2019
In de oudheid werden in oorlog of jacht veroverde trofeeën aan een stok opgehangen. Dit motief ging een eigen leven leiden als allegorische decoratie. Kalksnijders modelleerden in het nog vochtige stucwerk voorwerpen tussen bloemenslingers aan linten opgehangen.
In het stadhuis op de Grote Markt op het 'schoon verdiep' zijn in de hoge vestibule de vier kunsten en twee speciale thema's uitgewerkt, de zeevaart en het landleven. Die laatste werken dateren waarschijnlijk uit de Hollandse periode (1815-1830) onder burgemeester J.A.N. Van den Berck. Scheepvaart en de Nederlandse vertaling van Vergilius wijzen daarop.