Langgestrekte hoeve uit de 19de eeuw, gelegen aan een bocht van de weg. Ordonnantie: stallen-woonhuis-werkhuis (schrijnwerkerij).
Elf traveeën onder zadeldak (mechanische pannen). Stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen op een verhoogde bakstenen plint. Gepikte stijlen (elf), enkele regels, en tussenstijlschoren in de tweede en derde travee, beide tegen de derde ankerbalk. Onderkelderde opkamer in de vijfde en zesde travee. Drie beluikte vensters, waarvan twee bolkozijnen, een woonhuisdeur, een lage stalpoort, aangepaste muuropeningen in het werkhuis (mogelijk een voormalige dwarsschuur). Kunstleien beschieting der linker zijgevel. Varkensstal in een aangebouwde travee onder lessenaarsdak tegen de linker zijgevel.
Recente werkplaats, aangebouwd aan de rechter zijde.
Bron: Bevat overheidsinformatie, verkregen onder de modellicentie voor gratis hergebruik Vlaanderen v1.0. URI:
Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Langgestrekte hoeve [online] https://inventaris.onroerenderfgoed.be/erfgoedobjecten/23160 Geraadpleegd op 12-11-2019
Sint-Truiden 26.07.1871 Louis Woot de Trixhe
Dochter van burgemeester-vrederechter Clément en Marie Marguérite Florence Macors . Rentenierster, echtgenote sinds 1892 van Louis Charles Adolphe Woot de Trixhe (Les Walleffes 1860 - Dinant 1900), rechter rechtbank eerste aanleg Dinant. Minderbroedersstraat. Raadslid van het werk van de Dames de la Miséricorde, in de volksmond ‘Dames van de Floere Vod ’, een liefdadige vrouwenclub. Voorzitster van de Kantschool der Ursulinen. Verantwoordelijke voor de afdeling Maatschappelijke Werken van Sint-Truiden op de provinciale expo in 1907.