De Keizerlijke Commanderie organiseert sinds 1975 jaarlijks de wedstrijd ‘De Beste Fruittob’. De bedoeling hiervan iseen aloud gebruik in ere te herstellen. Je maakt in de zomerje fruittob en volgens de traditie drink je ervan met Kerstmis.
Hoe maak je een fruittob? Neem een stenen pot of een glazen bokaal van ± 6 liter.Hierin doe je inlands fruit in volgorde dat het rijp is. Telkens een laag fruit (bijvoorbeeld aardbeien) waaropje wat zeer fijne witte suiker strooit en dan overgiet metjenever van 35° tot het fruit onder staat. Niet minder jenever gebruiken, want anders kan het mengsel gisten. Laterdoe je een nieuwe laag ander fruit (bijvoorbeeld krieken)in de pot, met opnieuw suiker en opnieuw jenever. Zo doeje verder. Na verloop van tijd bekom je een mooie heldere donkerrode drank met fruit.Om aan de wedstrijd deel te nemen moet wel alles inlands zijn:het fruit, de suiker en de jenever.
Sint-Truiden Bevingen 30.03.1886 Sint-Truiden 6.05.1959
Zoon van dagloner Gerard en Marie Gertrude Celis. Neef van pastoor Eduard Hayen.
Broeders Sint-Truiden. Via paters Fulgence en Thomas Renson intrede augustijnen Gent 1903. Priester 1908. Legeraalmoezenier WO I, bij Belgische vluchtelingen in Amersfoort, en in Saffraanberg. Prior De Haan-aan-Zee 1919. Onderpastoor Sint-Stefanus Gent 1921. Definitor Augustijnenprovincie. Bevriend met pastoor Peeters en burgemeester Paul Cartuyvels in Bevingen. Huishoofd in enkele gehuurde sociale woningen.
Oprichter Sint-Augustinusparochie in de tuinwijk Nieuw Sint-Truiden 1928, bouwer noodkerk en kapelaan OLV-kerk. Bouwer lagere jongensschool en kleuterschool 1930 en lagere meisjessschool 1932. Provinciaal 1932-1946 met stichtingen in Bouge, Marchienne-au-Pont en Kontich. Prior en pastoor parochie Nieuw Sint-Truiden 1947 en kerkbouwer 1952-1955. Gouden priesterjubileum 1958 . Begraven in familiegraf in Bevingen.