In 1966 realiseerde de woningmaatschappij Nieuw Sint-Truiden de woonwijk Kleine Brede Akker. Voor de straatnamen werd inspiratie gezocht bij bloemennamen, allen voorjaarsbloeiers.
Hyacint: De wilde hyacint komt in Vlaanderen van nature voor in de Leemstreek. De blauwgekleurde bosvloer van het Hallerbos in de lente is wereldberoemd. Toch is er een probleem: de uitheemse Spaanse hyacint, vaak als verwilderingsbol in tuinen aangeplant, is in de natuur ontsnapt en breidt zo snel uit dat ze stilaan een bedreiging vormt voor de inheemse hyacint. De Oosterse hyacint is weer een ander verhaal: deze werd in 16e eeuw vanuit Syrië of Irak naar Holland gebracht. Daar is men ze gaan veredelen tot gevuldbloemige varianten in roze, rood, wit, geel of blauw.
Bron: Plantentuin Meise
Het station van Sint-Truiden, vermoedelijk op 11 augustus 1915. Een jaar na de veldslagen in Orsmaal-Gussenhoven en Halen zakt generaal Moritz von Bissing af naar het voormalige slagveld. Hij deelt er enkele IJzeren Kruisen (de hoogste Duitse onderscheiding) uit aan moedige soldaten.
Von Bissing, zelf een voormalige cavalerieofficier, was sinds december 1914 in functie als gouverneur-generaal december 1914 in functie als gouverneur-generaal van het bezette België. In die hoedanigheid is hij de hoogste Duitse militair van het land en heeft Von Bissing een nagenoeg onbeperkte macht. Von Bissing streeft naar een volledige naoorlogse aanhechting van ons land bij het Duitse rijk, maar hij sterft nog tijdens de oorlog, op 18 april 1917. Hij is dan 73.
De Duitsers waren trouwens gek op de grandeur van dergelijke ceremonies. Op de voorgrond staat een muziekkapel met pinhelmen, klaar om een eresaluut te spelen. Uit verslagen uit de oorlogsjaren weten we dat diezelfde muziekkapel elke week het beste van zichzelf gaf op de kiosk in Sint-Truiden.