Deze straat behoort tot de oudste van de stad, ze wordt reeds vermeld in het begin van de twaalfde eeuw. De straat heette vroeger Brustemstraat, van de Brustempoort tot het centrale marktplein met abdij, OLV kerk en stadshal. Het Franse bestuur rationaliseerde in 1796 de namen van de belangrijkste straten: Luikerstraat, Naamse straat, Tiense straat en Diesterstraaat. Toch bleef en blijft in de volkstaal de oude naam Brustemstraat verder in gebruik.
Maastricht 29.06.1574 26.07.1641 Barbara Seegers
Uit een geslacht van grenswachters van de Graven van Loon, in Brustem sinds minstens 1300. Zoon van Koenraad en Barbara Tans. Jonker. Halfheer van Brustem en voogd van Zepperen 1610. Grondbezit in Brustem, Maastricht, Diepenbeek, Bilzen en Vreren, Val, Borgloon en Hasselt. Plaatste gedenksteen voor zijn overgrootvader jonker Bartholomeus (+1500) in kerk Brustem 1617. Zelf begraven in het hoogkoor van de Minderbroederskerk Sint-Truiden. volgens overeenkomst uit 1641. Wapen: in goud twee dwarsbalken van keel met zilveren vrijkwartier beladen met drie zwarte leeuwen.
Grafzerk nu in muur kloosterpand Minderbroedersklooster Sint-Truiden. met identificatie en verwijzing naar het plaatsen van het monument nog tijdens zijn leven uit wantrouwen naar erfgenamen toe.