STBL Vesten

STBL Vesten

Op de vesten wandel je op het tracé van de oude stadsomwalling van de stad. De enige restanten hiervan zijn de ondergrondse Brustempoort en de oude muur in de tuin van de minderbroeders. Deze passeer je later op de wandeling.

Zoals eerder vermeld, benadrukken we met de groene straatverlichting het groene deel in de stad.

Op de vesten kom je de ‘schaduwvlekken’ tegen. Het wit licht is het resultaat van rood, groen en blauw met elkaar te mengen, net zoals bij een beeldscherm. Net omdat de rode, de groene en de blauwe lamp op 5m hoge masten in een kring rond de vlek zijn geplaatst, tekenen we schaduwen als we de witte harmonie verbreken. Onze schaduw krijgt de kleur van de combinatie van de overblijvende lichtbronnen die we niet blokkeren. Zo kunnen we op een zeer eenvoudige manier unieke lichtprojecties ontwerpen: interactief in zijn zuiverste zin.

Stap in elkaars schaduw en ontdek hoeveel verschillende kleuren je kan creëren.


schaduwvlekken

 

ONTDEKKING VAN DE DAG

Cryns, Pieter (Adriaan), didactisch auteur

Peer 02.04.1857   Vorst Brussel 10.07.1937  Marie Sophie Bervoets 

Zoon van schrijnwerker Jan Francus en Maria Elisabeth Eyckens.  

Normaalschool Sint-Truiden 1873-1876. Hulponderwijzer Paal en gehuwd met Paalse. Hoofdonderwijzer Gelinden, auteur  van leerboeken en van geïllustreerde prijsboeken voor de jeugd. Vader van naaimeesteres Clotilde (°Paal 1886) en van Edgard (°Gelinden 1892), onderwijzer  te Vorst. Dorpsstraat Gelinden. Naar Vorst 1920.




Publicaties: De geschiedenis van België aan de leerlingen van den lageren graad der lagere scholen overeenkomstig het programma van 1 mei 1897, Lier: J. Van In, 1899; Handboekje voor het antialcolisch onderwijs ten gebruike der lagere scholen naar aanleiding van het ministerieel besluit van 2 april 1898, Lier: J. Van In, 1899; De kleine landbouwer. Herhalingsboekje voor de wedstrijden overeenkomstig het ambtelijk programma van 17 september 1898, Lier: J. Van In en Cie, 1900; Rekenoefeningen op de getallen van 1 tot 1.000 en op de eerste beginselen der tiendelige en gewone breuken en van het metrieke stelsel, Lier: Van In & Cie, 1903; Het geroofde egelsnestje en andere vertellingen vertaald en bijeengezameld, Lier: Van In & Cie, 1907; Geschiedenis van den luchtballon, Lier: Jozef Van In & Cie, (1907); Een reisje naar Congo, Lier: Van In & Cie, 1909, met liederen.
Lees: JORISSEN; MINTEN, p. 83, nr. 475.