STBL CC de Bogaard

CC de Bogaard

Op de gevel van cultuurcentrum De Bogaard worden 6 figuren geprojecteerd die door Kim Duchateau ontwerpen zijn. Hij is een zeer productieve en inventieve striptekenaar. Met zijn werk ‘Het licht in hun ogen’ kiest hij personages die de lichtbundel, waarin ze gevangen zitten, onderwerpen aan hun eigen persoonlijkheid. In zekere zin gaan ze de vernedering van ‘betrapt te zijn’ te lijf met wraak en proberen ze de kracht, de natuurlijkheid en persoonlijkheid van het licht om te buigen. Wandelweg Damiaanhof naar CC de Bogaard

 

ONTDEKKING VAN DE DAG

VIP-kaarten voor de Expositie 1907

Uitzonderlijk bleven persoonlijke toegangskaarten bewaard, met portretfoto, voor de prestigieuze Provinciale Tentoonstelling op de terreinen tussen station en stadspark in de zomer van 1907.

Jozef 
Govaerts (1864-1931), winkelier-handelaar, vastgoedeigenaar en gemeenteraadslid, was één van de commissarissen van de ‘expo’. Hij bezorgde zijn gezinsleden toegangsabonnementen. De normale inkomprijs was 1 frank. Abonnementen kostten 10 frank en schoolgaande kinderen onder begeleiding betaalden een halve frank. Tegen eind augustus werd de abonnementsprijs gehalveerd tot 5 frank. 

(Replica uit de collectie Jo Van Mechelen)