Hallo Micro Velm (2014) - Doucet Louis


Hallo Micro Velm (2014) - Doucet Louis


...


Links Albert Doucet (neef van Louis Doucet), tevens ook gauwleider van de KSA Velm en rechts Louis Doucet; zie ook het kapelletje gemaakt door de leden van de KSA Velm waar ze de eerste prijs mee gewonnen haddenJean Doucet & Hélène Smets (ouders van Louis Doucet)Zittend van links naar rechts: Trudo Doucet (nonkel van Louis Doucet langs vaderskant), Trudo Doucet (broer van de grootvader van Louis Doucet), Henri Doucet (grootvader van Louis Doucet langs vaderskant), Armand Doucet (nonkel van Louis Doucet)

Staande van links naar rechts: Joseph Doucet (nonkel van Louis Doucet), Louise Doucet (tante van Louis Doucet), Henri Doucet (nonkel van Louis Doucet), Thérèse Doucet (tante van Louis Doucet), Frans Doucet (nonkel van Louis Doucet), Tinneke Doucet (tante van Louis Doucet en tevens moeder van Gaston Thierie) Sparta Velm, (voetballokaal café Jan Coenen), hurkend van links naar rechts: Robert Morren, Fernand Tilkens (‘Pringelen’), Louis Doucet, Frans Leemans, Jef Menten; staande van links naar rechts: Paul Goffin, René Leemans, Gaston Coenen, Jerôme ?, Pierre Morren, Paul Vanleeuw
 

ONTDEKKING VAN DE DAG

De Alvermannekes

De Alvermannekes

Te Engelmanshoven  heeft mijn mam de pijp gezien waar de alvermannekens uitkwamen. Die hadden in de grond kasten en tafels van aarde. En als ge moest wassen of bakken, dan moest ge maar een goeie koek gereed leggen en zeggen:

'Ik wou dat de alvermannekens kwamen bakken',

dan kwamen ze uw werk doen. '

Ik heb eens horen vertellen van een vrouw die zonder 'maagd' zat en die wenste dat de alvermannekens kwamen.

'Ik zal een teil rijstpap voor hen maken' zei ze.


Maar toen kwamen ze daar altijd en ze waren daar zo thuis dat ze in de keuken kwamen. En toen daar een nieuwe 'maagd' was, vielen ze die altijd lastig en die was kwaad. Toen zei de vrouw dat tegen een overste van de alvermannekens.

'Weet ge wat ge doet, zei die, het is een 'mottig' middel, als ze nog eens komen, dan geeft ge haar een snee brood en dan moet ze gaan zitten en kuimen of ze moet pissen en kakken.'

Met acht man kwamen ze binnen en toen deed die dat en toen ze dat zagen, riepen ze allemaal gelijk:

'Haaaa, foei, eten, bijten, schijten, zijken gelijk, haaaa, foei!' 

en toen liepen ze weg, terwijl ze hun neus toehielden en ze zijn niet meer teruggekomen.

Opgetekend door F. Beckers in 1948

 Bron: volksverhalenbank.be