Hallo Micro Velm (2014) - Doucet Louis


Hallo Micro Velm (2014) - Doucet Louis


...


Links Albert Doucet (neef van Louis Doucet), tevens ook gauwleider van de KSA Velm en rechts Louis Doucet; zie ook het kapelletje gemaakt door de leden van de KSA Velm waar ze de eerste prijs mee gewonnen hadden



Jean Doucet & Hélène Smets (ouders van Louis Doucet)



Zittend van links naar rechts: Trudo Doucet (nonkel van Louis Doucet langs vaderskant), Trudo Doucet (broer van de grootvader van Louis Doucet), Henri Doucet (grootvader van Louis Doucet langs vaderskant), Armand Doucet (nonkel van Louis Doucet)

Staande van links naar rechts: Joseph Doucet (nonkel van Louis Doucet), Louise Doucet (tante van Louis Doucet), Henri Doucet (nonkel van Louis Doucet), Thérèse Doucet (tante van Louis Doucet), Frans Doucet (nonkel van Louis Doucet), Tinneke Doucet (tante van Louis Doucet en tevens moeder van Gaston Thierie) 



Sparta Velm, (voetballokaal café Jan Coenen), hurkend van links naar rechts: Robert Morren, Fernand Tilkens (‘Pringelen’), Louis Doucet, Frans Leemans, Jef Menten; staande van links naar rechts: Paul Goffin, René Leemans, Gaston Coenen, Jerôme ?, Pierre Morren, Paul Vanleeuw




 

ONTDEKKING VAN DE DAG

Vijftig deniers, te spenderen bij de Truiense handelaars

De Truiense afdeling van het Nationaal Christelijk Middenstandsverbond (NCMV, later Unizo) is opgericht in 1925. Onder voorzitter Omer Thierie en ondervoorzitter Alain Nolens, bakker, was het NCMV erg actief in de crisisjaren 1980. Zo werd er een secretariaat gevestigd in de Minderbroedersstraat. 

Ook in 1980 liet het NCMV een kopie in messing maken van zilveren en gouden penningen bij gelegenheid van 1325 jaar 'bestaan' Sint-Truiden. Deze token van 50 deniers (of 50 Belgische franken) was in de tweede helft van de feestmaand december enkel te koop bij deelnemende handelaars, herkenbaar aan een vitrineklever. Na deze periode kon de penning bij elke bankinstelling terug worden ingewisseld. Ook de maanden na de actie konden verzamelaars terecht bij de Dienst voor Toerisme voor aankoop van de token. 

De rectozijde van de munt toont een middeleeuws zegel van de heilige Trudo voor de abdij, met de randtekst SANCTI TRUDONIS SIGILLUM. Op de versozijde staat het stadswapen met dubbelhoofdige adelaar, omkranst door streekfruit, korenhalmen en ossenkop. Die zijde draagt de randtekst SENATUS POPULUSQUE TRUDONENSIS 655-1980.  50 DENIERS. 


Foto's Mark Dusar Sint-Truiden