Philips, (Charles) Reimond (Joseph Alphonse), jeugdauteur

Sint-Truiden 16.02.1908  Neeroeteren 20.11.1978 

Zoon van poelier Antoine en Marie Florentine Ceustermans, beiden uit Tienen. Tiensestraat. Broer van monseigneur Philips. Priester 1932. Leraar en directeur 1946 Sint-Michielscollege Bree. Pastoor Gruitrode. Schreef met J. Neyens onder pseudoniem. Vertaalde uit het Frans van Jean Vieujean Biddende jeugd. Bijdragen in Lenteweelde, Hernieuwen, De Klaroen. Reeks Marginaliën rondom het actiepunt, in Vlaanderen hernieuwen in Christus. 

Pseud. Joz. Breemonds , Karel Costermans .

Publ.: Een droom, Waregem: Putman, 1932; Een jongen uit de duizend, (Oostlandreeks, 1), Tongeren: Michiels-Broeders, 1937; Lörinc Ferenc, Davidsfonds, 1939, Leopold III, Beringen: Heideland, 1946.
Info: HIP.
Lit.: Jozef DROOGMANS, De studentenromans Een jongen uit de duizend en Lörinc Ferenc door Reimond Philips, tekst 1949, in J. Droogmans. Verzamelde opstellen uitgegeven ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag, Hasselt: Provinciale bibliotheek, 1955, 1, p. 291-292; JORISSEN; DEVOS, p. 549.
ONTDEKKING VAN DE DAG

Boden, (Jean Henri Libert) Jules, nijveraar

Klein-Gelmen 02.07.1899  Sint-Truiden 17.11.1989 , x Alice Marie Louage 

Zoon van Libert en Maria Elisabeth Celina Thewis.  

Oprichter en directeur pvba. Trudo-fabrieken Melveren  1934, officieel 1941, samen met Paul Nicolaï, Jozef Herbots en Michel Vanslype. Kocht bedrijf over in 1957 en bouwde dit verder uit met zijn vier zonen Jules, Hubert, Nestor en Lucien. Vanaf 1970 ciderproductie voor Smeets te Hasselt ‘Cidre Beaulieu’ en Looza te Hoepertingen. Cidermerken o.a. Grand Cidre Trudo, Clos de Oiseaux, Prince du Vallon en aperitief Bodini, naamsverwijzing. Schuimwijn Domaine de Terbissae  en goedkope witte wijn Clos St-Trudon . Stationsstraat. 

 Begraven in Klein-Gelmen .  

Info: Roger Duchateau.
 Lees: De Trudo-fabrieken te Sint-Truiden, in Economie in Limburg, 2, 1961, nr. 2, p. 49-54; Jacques COLLEN, Cider in ons traditioneel eetpatroon. Een inheems produkt, in Academie voor de streekgebonden gastronomie. Mededelingsblad en verzamelde opstellen, 2, nr. 3, april 1984, p. 34-105.