In Halmaal was een jonge man en elke keer als zijn vrouw een kind kreeg, stierf dat enige dagen daarna. Die werkte in Luik en als hij afkwam, kwam hij thuis dikwijls in en hij heeft het ons verteld. Hij zei eens tegen zijn kameraden dat hij geen enkel kind kon in 't leven houden en toen wezen ze hem een vrouw in Luik. Daar ging gij heen en hij deed alles uiteen.
Toen zei die: 'Moet ik u de vrouw eens laten zien, die dat doet?' en toen liet ze hem in een spiegel zien, en dat was zijn eigen moeder. Toen hij thuis kwam, pakte hij alles bijeen en hij is met zijn vrouw in Luik gaan wonen.
Opgetekend door F. Beckers in 1947
Paul Festraerts (°1921) was een ras-ondernemer die in de vleeshandel en bioscoopuitbating zijn ding deed. Met filmvertoning was hij al tijdens zijn legerdienst in contact gekomen. Hij richtte in de Rijschoolstraat de cinemazaal Roxy op. Hier de carnavalgroep Roxy met de 'tijgerkooi' op straat voor het pand in 1957. Zoon Rudi (+2019) zal later als reporter, leraar en lokaal politicus ook het carnaval enige intellectuele en promotionele onderbouw bieden. De naam 'Roxy' blijft als theater verder leven.
Op de foto van links naar rechts: "bompa" Vanmechelen in kostuum, Rudi Festraerts en Paul Biets als wildedierenvangers in tropische outfit, diverse jongemannen en hondje met panterprint die tijgers moeten voorstellen, Toine "de lange" als Indische prins en tijgertemmer, Jef "de Pres" Vanwelkenhuysen en Paul Festraerts in kostuum. Voor de foto zijn de tijgers even uit de kooi...