Een jongen die met zijn vriendin terugkwam van de kermis, sprak tot haar "Ik ga even weg. Als je een grote hond ziet aankomen, dan moet je een zakdoek naar zijn muil gooien." Het meisje deed wat haar was opgedragen. Toen haar vriend enkele uren later terugkwam, zag ze dat de vezels van de stof nog tussen zijn tanden hingen. Het meisje heeft de jongen onmiddellijk in de steek gelaten. Ze vertelde aan iedereen wat ze had meegemaakt. Op de hoeve waar de jongen werkte, vond men een halsband en een potje zalf, dat men in de oven gooide. Terwijl alles in het vuur lag, kwam de jongen snel aangelopen. De jongen sprong in de oven en is daar opgebrand.
In de Heutstraat 'kerseerde' een jongen en die werd weerwolf. Hij was met het meisje naar de kermis geweest en toen ze terugkwamen, bleef hij achter en hij zei 'Moest ge een grote hond zien afkomen, dan gooit ge uwe 'tesneusdoek' in zijn muil.' Dat deed ze toen ze zo'n lelijke hond zag, en 'n uur of zo daarna kwam de jongen terug. Maar toen zag ze dat de 'refels' nog in zijn tanden hingen. Toen heeft ze hem laten staan en ze had dat voortverteld. En waar hij werkte, begonnen ze de boel af te zoeken, toen hij naar 't veld was en in de schuur, op een balk, daar vonden ze een halsband en een potje zalf, waarmee hij 'hem' insmeerde. Toen staken ze de oven aan en daar gooiden ze dat in en toen het opbrandde, kwam de knecht afgelopen, hij was anders wijd weg aan 't werk, en daar sprong hij recht aan de oven in - pardaf! En daar is hij opgebrand. Peeke heeft me ook een verteld dat hij een weerwolf tegenkwam die in 't midden van de straat zat. Pee had een mispelaren knots bij en hij sloeg erop Knots - knots - knots. Toen zei de weerwolf 'Is 't nu genoeg Pee, want ge krijgt me toch niet dood.'
Opgetekend door F. Beckers, Leuven, 1947 in Brustem
Sint-Truiden 12.07.1895 Oostende 25.05.1986 Godelieve Priem
Zoon van Jean-Baptiste, boekbinder en papierhandelaar met speelgoedwinkel en uitleenbibliotheek ‘In den Wereldbol’ Ridderstraat. Moeder Marie Agnes Rosalie Timmermans. Broer van Alfons, pastoor o.a. te Niel-bij-As.
Leerling College en student ingenieur Leuven. Memoires over eerste dagen WO I in Sint-Truiden. Secretaris Groeningerwacht Sint-Truiden en ondertekenaar activistisch pamflet WO I. Na legerdienst doctor in fysica en wiskunde Leuven. Leraar athenea Hasselt 1924, Antwerpen, Brugge 1925. Directeur avondonderwijs Handels- en nijverheidsschool Brugge 1931. Internering na WO II, nadien werkzaam bij Leen- en Hypotheekmaatschappij. Ongepubliceerd onderzoek over Azteekse kalender. Guldenboomstraat Brugge.