Spookdingen

Spookdingen

Een vrouw die naast een dorpel mooie porseleinen potjes had zien staan, besloot de potjes mee te nemen in haar rok. Toen de vrouw thuiskwam, vond ze allemaal scherven in haar rok en hoorde ze een stem die sprak "Je mag niet hebzuchtig zijn".

m’n grootmoeder vertelde dat ze eens in een dorpje kwam; langs een dorpel zag ze mooie porceleinen potjes; ze nam ze in haar rok; maar toen ze thuiskwam waren het scherven geworden en meteen hoorde ze een stem die fluisterde dat ze niet hebzuchtig mocht zijn.

Opgetekend door A. Abeels, Leuven, 1965 in Sint-Truiden

ONTDEKKING VAN DE DAG

Pieters Aline (Marie Mélanie Caroline), fotograaf 'Miss Kodac'

Diksmuide 05.12.1887  Sint-Truiden 16.11.1958  ongehuwd 

Dochter van geneesheer Aloïs en Maria Elisa Haegens. Zus van minderbroeder pater Idesbald (+1954). Ll. Instituut H. Familie. Opgeleid tot ambulancier WO I. Naar Sint-Truiden 1921. Winkel textiel en fotografiemateriaal hoek Hoogbrugstraat-Ursulinenstraat. Vriendin van rentenierster Julie Stassart Staar. Volksnaam Miss Kodak . Hoofdambulancier Rode Kruis. Opgravingen Truiense gesneuvelden mei 1940 in Tielt. Lid van de weerstand. Ziekentransport en repatriëring slachtoffers WO II. Fotografeerde o.a. oude gebouwen en stoeten in Sint-Truiden en omgeving.

Grafsteen Schurhoven .

Lit.: Jack NAUS, 140 jaar Rode Kruis Sint-Truiden, Sint-Truiden. Rode Kruis, 2010, p. 114-115 en 251-254.