Langs de oude Rummenweg was een plaats die 'aan de leugeneer' werd genoemd. De Rummenweg was vroeger een Romeinse verkeersweg en 'leugeneer' was een ander woord voor 'Romeinse paal'. Later werden de mensen die bij die weg woonden 'de Leugeneers' genoemd.
aan de oude Rummenweg stonden destijds een paar afgelegen huizen op een plaats die "aan de leugeneer" genoemd werd; "leugeneer" betekent hier Romeinse paal; de Rummenweg was wel een Romeinse verkeersweg; de naam van "leugeneer" is dan in deze tijden overgegaan op een familie die daar woonde en die men "de leugeneers" noemde, al waren ze grote vrienden van de waarheid.
Opgetekend door A. Abeels, Leuven, 1965 in Sint-Truiden
Maastricht 29.06.1574 26.07.1641 Barbara Seegers
Uit een geslacht van grenswachters van de Graven van Loon, in Brustem sinds minstens 1300. Zoon van Koenraad en Barbara Tans. Jonker. Halfheer van Brustem en voogd van Zepperen 1610. Grondbezit in Brustem, Maastricht, Diepenbeek, Bilzen en Vreren, Val, Borgloon en Hasselt. Plaatste gedenksteen voor zijn overgrootvader jonker Bartholomeus (+1500) in kerk Brustem 1617. Zelf begraven in het hoogkoor van de Minderbroederskerk Sint-Truiden. volgens overeenkomst uit 1641. Wapen: in goud twee dwarsbalken van keel met zilveren vrijkwartier beladen met drie zwarte leeuwen.
Grafzerk nu in muur kloosterpand Minderbroedersklooster Sint-Truiden. met identificatie en verwijzing naar het plaatsen van het monument nog tijdens zijn leven uit wantrouwen naar erfgenamen toe.